Poëzieavond 2017

Readshop Ter Apel - Primera Vlagtwedde - Primera Veendam - Bruna Winschoten - CuBuzz mode en zo Vlagtwedde - Webwinkel Boekscout

De jaarlijkse poëzieavond vond gisteravond (1 februari 2017) plaats in de bibliotheek te Stadskanaal. Het was mijn vierde optreden op een rij en ik vond het fijn om weer in dit trouwe gezelschap te staan. Wij hadden er dit jaar een huiskamersfeer aangegeven en ik moet zeggen: dat maakt de zenuwen minder van slag!

Van het moment maakte ik gebruik om mijn boek te promoten. Dit naar aanleiding van een discussie over of poëzie hoort te rijmen of niet en waar de grens tussen poëzie en proza zich bevindt, omdat veel poëzie op korte proza lijkt. Als literatuur major vond ik dit een fantastische discussie en es freud mich dat er meer mensen zijn die over dit soort moeilijke vraagstukken nadenken.

Voor mijn deelname aan de avond, zie de volgende link: https://youtu.be/btBbVrqJ3zY

Ook in mijn boek vervaagt de grens tussen proza en poëzie op bepaalde vlakken. En dan kun je je afvragen: mag dat? Het correct Nederlands hoort toegepast te worden, al helemaal wanneer je een voorbeeldfunctie hebt als schrijver. En daar ben ik het mee eens, maar gevoelens blijven gevoelens en kun je het gevoel wel in woorden uitdrukken die correct Nederlands zijn? Voor de liefhebbers: over deze discussie volgt later meer, dus houdt mijn blog in de gaten!

Dank aan alle deelnemers en toehoorders van gisteravond, voor de prachtige, uiteenlopende gedichten en de interesse om een kijkje te nemen op mijn blog! Ook de vaste en losse lezers van mijn blog wil ik bedanken dat jullie hier samen met mij achter de schermen van het schrijverschap gekeken hebben :D

Puss och kram,

Faya


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Poëzieavond 2017

Poëzie vs Proza

Etcetera

BoekGoud #2

BoekGoud

Poëzieavond 2017